
Creme de la Creme
Chcete-li během pobytu v Praze ochutnat pravou italskou zmrzlinu, zajděte si do některé ze dvou provozoven dnes již takřka kultovního podniku Creme de la Creme (doslova „Smetana smetan“). První z nich v Husově ulici otevřel Jan Hochsteiger alias „pan Zmrzlinka“ v roce 2015 a i bez velké reklamy začala brzy praskat ve švech.
Její majitel totiž využil svých bohatých zkušeností z Mekky zmrzliny – Itálie – a vsadil na absolutní kvalitu, založenou na originálních receptech, kvalitních surovinách a poctivé řemeslné výrobě. Pro nadšené zákazníky připravuje z poctivého smetanového či sorbetového základu desítky lahodných druhů zmrzlin.
Jakou zmrzlinu vyrábí Creme de la Creme
Ochutnáte zmrzliny tradičních chutí (oříškovou, pistáciovou nebo vanilkovou), ale také slaný karamel, hořkou čokoládu s chilli i Oreo cookies. Dopřát si je můžete z ručně pečených zmrzlinových kornoutků. Na své si přijdou též zájemci o veganské neovocné zmrzliny a milovníci ovocných sorbetů.
Samozřejmostí je absence umělých barviv, emulgátorů, stabilizátorů a dalších chemických přísad ve všech zmrzlinách z Creme de la Creme. Výsledná chuť vás skutečně nadchne.
Od jara 2018 funguje na Národní třídě Zmrzlinový salón Creme de la Creme zahrnující též pestrý výběr zákusků, palačinek a kávy. K jeho specialitám patří čokovod s neustále proudící horkou čokoládou a dosud funkční italský stroj Carpigiani z 60. let. Nechybí místo k sezení ani sociální zázemí.