
Choco Story, sladké muzeum čokolády
Theobroma nemá nic společného s čajem. A černé zrno není žádná alchymie. V obou případech se však jedná o – čokoládu. Její dějepis, způsob výroby, pestrost obalů a nakonec i chuť můžete prozkoumat v pražském muzeu čokolády Choco Story. Od Staroměstského náměstí stojí jen pár kroků.
Pokud se sem z hotelu Ibis, Novotel či MGallery vydáte, nejprve se vypravíte za 3 tisíce let starou historií čokolády, kterou Mayové a Aztékové vyráběli ještě dávno před příchodem Evropanů. Už v 16. století však byla populární i mezi šlechtou starého kontinentu a kakaové plantáže se brzy rozšířily do všech rovníkových kolonií.
Válcovací stolice a jiné čoko pojmy
Druhá část čokoládového muzea Choco Story je zasvěcena zpracování a produkci čokolády, takže se dozvíte, že bílá čokoláda vlastně žádná čokoláda není. Zjistíte, co to je konšování a temperace, jak se čokoládová hmota homogenizuje a kde finální lahůdka tuhne.
Ve třetí sekci musea si prohlédnete jedinečnou sbírku historických obalů na čokoládu, která svým rozsahem jen těžko hledá konkurenci.
Nacpěte se čokoládou, co hrdlo ráčí
To nejlepší na vás čeká v předváděcím centru, kde se čokoláda přímo vyrábí. Na vás bude ochutnat ji, kolik čokoládových pralinek, bonbónů a truffí sníte, bude záležet už jenom na vás. A samozřejmě, že si čokoládové pochoutky budete moci koupit a odnést s sebou do hotelu Ibis.
Pro každého, kdo má rád sladké, je muzeum Choco Story doslova povinností. O čokoládě se tu dozvíte opravdu všechno a ještě si výtečně a zdravě zamlsáte. Otevřeno je každý den od 9.30 do 19 hodin a základní vstupné pro dospělé činí 390 Kč.